Healing Coaching Program

19 Note de lectură inspirate de Chris Wark: Healing coaching Program scrise acum doi ani în septembrie 2017

După primele 6 luni de terapie naturistă atunci când am văzut primele filmulețe postate de Chris. Oare în câte din ele mai cred azi? Dar omul este o ființă care caută

 1. Cauza bolii nu se găsește în afara mea. Aceasta este prima și cea mai importantă descoperire. Boala este adânc înrădăcinată în mine. Eu sunt de vină pentru ceea ce mi se întâmplă, nimeni altcineva. Stilul meu de viață este greșit. Deci din această cauză, nu am de ce să caut vindecarea în afara mea, ci trebuie să schimb întregul meu stil de viață, chipul viețuirii în întregul lui.

 1. Cancerul nu are o singură cauză. Pentru vindecare trebuie îndepărtați TOȚI factorii care cauzează cancerul. Schimbarea trebuie să fie totală. În cele mai multe cazuri, cancerul nu este cauzat de un singur factor. Studiile au arătat că între 70 și 95% din cazuri sunt cauzate de un complex de 4 factori: alimentație, stilul de viață , mediul înconjurător și stressul. Doar 5% sunt genetice. Și dacă ar fi doar 70% este enorm, pentru că este partea care îți revine ție. Vorba părintelui Antonie: sunt mulțumit că am făcut tot ce a depins de mine.

 1. Prin stilul nostru de viață facem ca trupul nostru să fie supraîncărcat și depășit cu totul. Schimbând stilul de viață, îl facem inospitalier cancerului. Terenul este foarte important. Dând vina pe gene este o cale prin care bolnavul nu are nici o putere împotriva bolii. Industria de medicamente are interesul să te transforme într-o victimă neajutorată. (Ceea ce am simțit și eu când am fost pentru prima oară la Fundeni. Că eram ca niște oi la abator. Dar ideea în sine a acestei conspirații nu o pot crede, este subiectivă. Este o parte conspirativă, care este dictată în mod natural de legile economice, o cât de nefiresc, de filosofia profitului. Adică de patima lăcomiei care zace în fiecare din noi.) Însă aceste șase luni de zile am trăit pentru prima oară în viața mea la o intensitate foarte mare faptul că sunt o ființă luptătoare, că Dumnezeu a pus o putere colosală în mine făptura sa. Și i-am mulțumit că nu mi-a dat totul mură în gură și că el însuși vrea să mă atragă în această strădanie, ca să luptăm împreună cot la cot. Chris spune că corpul tău l-a creat, corpul tău îl poate și vindeca. (sic!) Totul este redus la fiziologic?

 1. Să nu ne concentrăm atât de mult pe a nu muri, ci pe a dori cu adevărat să trăim.Vrei să trăiești? Aceasta este întrebarea. S-ar putea să nu vrei să trăiești și atunci este în regulă. Este alegerea fiecăruia.

 1. Total commitment. No excuses. Cei care se vindecă au două caracteristici: unu, o puternică dorință de a trăi și doi, nu găsesc scuze pentru a nu face tot ceea ce este necesar ca să trăiască. Asta zice Chris. Eu am văzut că pronia lui Dumnezeu este fundamentul supraviețuirii noastre, pentru că pune această luptă pe un alt arc de cerc, care depășește însăși moartea, dar e foarte adevărat că nici Domnul nu poate lucra în sufletul și în trupul meu, fără mine, fără lupta mea, alături de El.

 1. Acțiuni limitate produc rezultate limitate. Aici e nevoie de o ACȚIUNE MASIVĂ. Pentru vindecare este nevoie de o totală schimbare a vieții.

 1. At least two years, hard core fight. În decursul unui an, trupul nostru se schimbă complet. Se schimbă celulele, trupul se reconstruiește în întregime.

 1. Nivelul luptei trebuie susținut, pentru că orice mică debusolare și revenirea la vechiul regim de viață poate face ca boala să reapară.

 1. About FEAR. Frica este întreținută de companiile de medicamente, dar nu de frica de moarte, ci de frica de suferință. Cea mai mare parte a fricii de cancer vine din industria farmaceutică a cancerului. Nu îți fie frică! Nu lăsa frica să te facă să iei decizii. Companiile de medicamente se folosesc de frică ca să își motiveze pacienții să treacă la acțiune imediat.

 1. Despre timp. You have time. Ai timp să îți schimbi viața. Puțini pacienți sunt în stadiile terminale, majoritatea când află de acest diagnostic se simt foarte bine. Nu lua decizii bazate pe frică. Nu lăsa pe nimeni să te lanseze cu grabă în ceva ce nu dorești să faci.

 1. Ascultă-ți rațiunea și instinctele. Mie primea mea doamnă doctor (o și câți am avut de atunci încoace) mi-a spus: ascultă-ți inima. Nu urma un tratament dacă ceva în adâncul tău îți spune: Nu face asta!Dacă inima îți spune să nu o faci, atunci nu o face!! Trebuie să îți faci timp să citești și să cercetezi! Pentru mine asta înseamnă să găsesc locul inimii și să mă las călăuzit de Dumnezeu și de părinții duhovnicești. Cum spunea pr Sofronie că nimic din ceea ce nu este lucrat în deplină libertate nu are valoare veșnică.

 1. Opoziția celor din jur la tratamentele fără chimicale. Or să fie doctori, familie care se vor opune la o terapie alternativă, fără chemo și radio. Oncologistul i-a spus: dacă nu faci chemo, ești nebun. Singura persoană care l-a susținut pe Chris a fost mama sa. Dacă întâmpini opoziție, este normal.

 1. Spune la un moment dat: Nu voi face nimic din frică și nici nu voi face nimic care nu mă odihnește.

 1. Atunci când situația este gravă și doctorii recunosc că nu prea au ce să îți mai facă, atunci ești eliberat. Presiunea asupra ta începe să scadă. Poți să alegi calea pe care vrei să mergi. Nu te mai împiedică nimeni.

 1. Calitatea vieții este mult mai importantă decât cantitatea.

 1. Nu te izola. Acum ai nevoie de prieteni mai mult ca oricând. Izolarea crește probabilitatea de agravare foarte mult.

 1. Timpul schimbă lucrurile. Fă planuri pentru viitor. Trimiți semne de viață trupului tău, atunci când faci planuri. Scrie ce vei face după ce te vei vindeca. Ar putea fi lucrător cuvântul unei prietene: Mircea, nu știu ce să îți zic, promite-i ceva Domnului, negustorește cu El. Eu sunt încredințată că nu e momentul să te stingi acum, mai ai multe de făcut, abia ai început. Chris Gândește frumos: O să trăiesc! Este echivalentul a ceea ce am gândit și eu: Nu voi muri, ci voi fi viu și voi povesti lucrurile Domnului! Iar părintele marele părinte Irineu, m-a mângâiat la fel. (au trecut între timp doi ani, am povestit oare destul, de atunci încoace?)

 1. Bucură-te de viața duhovnicească!. Nu lăsa frica și cancerul să îți fure bucuria. Depresia suprimă sistemul tău imunitar. Este un cerc vicios. Dacă ești depresiv, fricos, anxios și îngrijorat, te face mai vulnerabil la cancer. Deci trebuie să te concentrezi pe lucrurile care îți aduc bucurie, nădejde, optimisim și încurajare. Și trebuie să începi să îți trăiești viața (duhovnicească). Nu lăsa cancerul să te transforme într-o persoană inactivă, paralizată de frică. Decide to enjoy your life, and enjoy the process. Eu spuneam că mulțumesc Domnului pentru această ocazia de a lupta pe care altfel poate nu aș fi avut-o. Este extraordinară această șansă de a simți cum lupți împreună cu Domnul. συνεργεία.

 1. Identifică și elimină stresul din viața ta.

 1. Descrie această parte din viață ca pe o nouă viață, o nouă perspectivă. Așa cum scriam și eu acum vreo două trei luni: Mâine se împlinesc 60 de zile de terapie cu sucuri. 60 de zile de când plutesc pe o mare nouă, cu un cer nou, cu o lumină nouă. De când viaţa mea şi-a schimbat cuprinsul.(…) iar eu nu pot face altceva decât să privesc cu ochi uimiţi la lucrarea Domnului, cum mă replăsmuieşte, celulă cu celulă.

 1. Bucuria vine din mulțumire. Mulțumirea este secretul Fericirii. Practică mulțumirea în fiecare zi. Este ceea ce trebuie să spunem și noi neîncetat, ca pe o rugăciune de mulțumire nesfârșită, precum spunea Sfântul Paisie Aghioritul: Slavă Domnului pentru toate!Neîncetat. Să nu uităm!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s