Ce este Cancerul?

Știind cineva că, de vreo doi ani și jumătate mă ocup intens cu studiul acestei maladii, că o studiez din toate laturile posibile, mi-a pus această întrebare. El avea un răspuns gata ticluit pe care și eu îl știam demult, ca și specialist ce sunt* și cunosc o sumedenie de teorii: el știa de teoria cu ciuperca. Era vorba de un film de pe net care a făcut ravagii la un moment dat, cu niște insecte al căror corp se strica pentru că îl învingea o ciupercă ce creștea în corpul lor și trăia ea, ciuperca, iar insecta murea. De aci ideea că orice cancer ar putea fi o ciupercă. Nu mai știu, dar cred că vroia să spună că remediul este tot o altă ciupercă, fiindcă ciupercă pe ciupercă se scoate.

Dar de ce am scris aici despre asta? Pentru că punându-mi această întrebare brusc mi-am dat seama câte teorii despre cancer am în cap și nu pot face nimic să ajung la un răspuns.

Binențeles că i-am dat totuși un răspuns, că trebuia să răspund ceva: i-am spus una din teorii, aceea că această boală este o boală a neascultării și că este o boală foarte veche, al cărei prototip este neascultarea lui Adam.

Și probabil că i-am mai spus că este o boală care vindecă.

va urma

*autoironic.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s