Puterea vieţii noastre este foarte aproape de noi

Numai foarte aproape de noi, aici putem schimba ceva. Şi ce altceva putem schimba spre rodire decât inima noastră? Nu avem un alt loc mai aproape. Numai aici în inimă putem face rugăciune. Aici s-a apropiat Împărăţia Cerurilor care e înlăuntrul nostru.

Apoi aproapele nostru. Pe el îl putem mângâia, sluji şi primi în viaţa noastră. Dumnezeu va trimite apoi şi darul cel mare al dragostei. Mântuirea noastră este foarte aproape de noi. Nu are nevoie de lungi pelerinaje.

Iar Biserica nu are nici o lipsă

Dacă nu eşti bucuros, dacă viaţa ta în Biserică simţi că are lipsuri, dacă te zbaţi în chinuri şi-n reproşuri, dacă nu eşti deplin fericit cu ea, înseamnă că undeva este o greşeală, undeva se ascunde un buboi, pe care trebuie să îl găseşti şi să îl spargi. Să cauţi un doctor să vezi ce nu merge, pentru că undeva se ascunde o înţelegere greşită care trebuie îndreptată. Sau dragostea ta încă nu a înmugurit. E ceva care trebuie împlinit.

Biserica este deplină. Hristos nu are nici o lipsă. Medicamentele sunt pe masă şi sunt întru-totul tămăduitoare. Înseamnă că desigur tu ai o neînţelegere în ceea ce este Hristos.

Cineva se ruga odată cu multă intensitate și nu simțea nimic în inima lui. Ani la rând. Altarul îi era un zid și nu o poartă. Ceva nu se lega, nu se întregea. Era o înțelegere nedeplină a vieții în Biserică. Poate credea că viața în Hristos este doar o viață frumoasă, morală. Nu știa nimic despre căderea omului în brațele pline de dragoste ale Făcătorului său.

Dar atenţie, una este a şti că nimic nu îţi lipseşte spre a te mântui şi alta a fi om păcătos, în luptă, căzând adesea în noroi. Fericit și încredințat deplin că nu îți lipsește nimic spre vindecare, dar în luptă. Trebuie făcută această diferenţă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s