Îndrăgostiții luminează!

Oamenii când se îndrăgostesc luminează!

Când văd doi îndrăgostiți pe stradă mă opresc și îi sorb din ochi. E o stare firească. Nefirească este indiferența și ura. Și starea lor de beție mă inspiră și vreau să mă cuprindă și pe mine. Când vedem însă un sfânt absorbit de o altă lumină, vederea chipului său îmbată cu totul, pentru că este o stare mai presus de fire.

Sfinții trebuie căutați! Sunt printre noi. Să ne prindem de marginea hainei lor și să nu ne mai dăm drumul. Este calea cea mai simplă. Să nu mai vrei altceva, să nu mai vezi altceva. Calea orbirii celei vindecătoare, calea ascultării fine cu inima. Calea părințeniei duhovnicești. Sfinții ne pot trage și pe noi în Rai!

Ca să îi găsim însă trebuie să închidem ochii la toată suprafața de neîndurat a lumii. Și ce ușor poate cineva să își dea seama ce se petrece. Este la îndemâna tuturor. Dacă cineva dă drumul o jumătate de oră la televizor sau derulează un sfert de oră de Facebook, și vrea să vadă și să înțeleagă cu adevărat ce se petrece cu lumea, nu are cum să nu înțeleagă că planeta aceasta arde. Gândurile noastre de deznădejde i-au dat foc.

Nu înseamnă să te retragi, să ieși de tot. Poate doar pentru foarte puțini. Însă am putea face ceea zicea Părintele Antonie Cocoșatul adică „să nu vezi ce vezi. Să nu auzi ce auzi. Să nu gândești ce ceilalți gândesc.” Să zbori în gradină nu ca musca, ci ca albina Sfântului Paisie din floare în floare, și atunci o banală grădină se transformă în Gradina Raiului. Este o alegere simplă. Nu-i nimic complicat.

Altfel nu avem decât să pătimim depresie, atacuri de panică, insomnii, frică fără cauză, neliniști de tot felul, stress și cel mai rău…jalnica neputința de a iubi.

Și încă ceva, Antonie Cocoșatul nu privea în pământ, ci avea privirea pironită sus în cer. Cocoașa sa era doar pentru a ne induce în eroare.

Un gând despre „Îndrăgostiții luminează!

  1. Doamne ajuta!
    Adevarat! Lumina nu poti sa o ti sub ‘obroc’. Ea ne luminează chiar dacă o vedem sau nu. Ma bucur ca pot citi niște gânduri scrise cu inima inundată de minte.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s